• darkblurbg
  Hovenier
  Heb jij donkergroene vingers en ben je graag buiten in de weer? Dan is een baan in de groene sector voor jou perfect. En bij Flex Nijkerk hebben we regelmatig leuke groene vacatures.
 • darkblurbg
  Bouw
  Waar mensen leven wordt gebouwd en binnen de bouwsector zijn dan ook constant nieuwe vacatures die ingevuld moeten worden.
 • darkblurbg
  Logistiek
  Logistiek omvat alle activiteiten vanaf het inkopen van grondstoffen tot het afleveren van een product bij de consument.
 • darkblurbg
  Horeca
  Het woord horeca is een samentrekking en bestaat uit de woorden hotel, restaurant en café. De horeca omvat de bedrijfstak van alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés.

WAB (wet arbeid in balans)

Veranderende wetgeving - WAB
De WAB is op 28 mei 2019 goedgekeurd door de Eerste Kamer en de wet treedt op 1 januari 2020 in werking. De WAB is een pakket aan maatregelen waarmee de regering het verschil tussen ‘vast’ en ‘flexibel’ op de arbeidsmarkt wil verkleinen. In de brochure leggen we de belangrijkste maatregelen van de WAB aan u uit.

Eén van de maatregelen lichten we u alvast toe, namelijk de introductie van de payrollovereenkomst. Met de introductie van de payrollovereenkomst komt er een onderscheid tussen uitzenden en payrolling. Flex Nijkerk maakt nu, net als alle andere payrollbedrijven, gebruik van uitzendovereenkomsten. Hierdoor is het mogelijk om werknemers maximaal 5,5 jaar flexibel in te zetten. Deze flexibiliteit wordt bij payrollovereenkomsten verlaagd naar een maximum van 3 contracten in 3 jaar.

Daarnaast zijn bij payrollovereenkomsten alle arbeidsvoorwaarden van toepassing zoals die ook bij de inlener gelden. Hierdoor hebben payrollmedewerkers recht op ten minste dezelfde (secundaire) arbeidsvoorwaarden die ook van toepassing zijn op  uw eigen medewerkers met eenzelfde of gelijkwaardige rol. Voorheen gold deze inlenersbeloning enkel voor een deel van de primaire arbeidsvoorwaarden.

Payroll of uitzenden: u bepaalt
Ook onder de WAB blijft het flexibel inzetten van werknemers mogelijk. Afhankelijk van uw wensen kiest u voor een payrollovereenkomst of een uitzendovereenkomst. Voor Flex Nijkerk is het mogelijk om zowel uitzend- als payrollovereenkomsten aan te bieden. De keuze tussen één van beide overeenkomsten is aan u.

Kiest u voor een uitzendovereenkomst, dan behoudt u maximale flexibiliteit. Het is daarbij van belang dat Flex Nijkerk helpt bij de werving en selectie van een geschikte werknemer. Dit wordt allocatie genoemd: het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Allocatie gebeurt straks via ons platform.

Ook is het belangrijk om te weten dat werknemers met een uitzendovereenkomst niet exclusief aan de inlenende partij ter beschikking mogen worden gesteld. Er is dus sprake van non-exclusiviteit. Exclusiviteit houdt in dat de werkgever alleen met toestemming van een derde bevoegd is om de werknemer aan een ander ter beschikking te stellen. Gaat uw voorkeur uit naar een werknemer die exclusief aan de inlenende partij ter beschikking wordt gesteld, dan kiest u voor een payrollovereenkomst.
 
Lastige keuze? Wij helpen u graag.
Tijdens een persoonlijk gesprek helpen we u graag bij het afwegen van de voor- en nadelen van beide overeenkomsten.

Onderstaand vind u meer informatie en antwoord op vragen.

WAB in het kort
Bijgewerkt tot 04-06-2019 
Brochure
Vragen en antwoorden